Teljesítmény összehasonlítása nagynyomású nátrium lámpák és a Solar LED utcai lámpák

A hagyományos nagynyomású nátrium utcai lámpák csak kis tartományban képesek a fényerő-szabályozásra. Ha például az egyik melléklámpát vagy az utcai lámpát szakaszosan lekapcsolja, az elkerülhetetlenül változásokat idéz elő a világítási űrlapon, ami biztonsági kockázatot okozhat. Míg a napenergia LED utcai lámpák elérheti0-100%- folyamatos fényerő, és rugalmasan állítsa be a fénykibocsátás szerint a környezeti világítás és a forgalmi viszonyok, csökkenti a felesleges energiafogyasztást, miközben biztosítja a világítás minőségét.

A fényhatékonyság ot tekintve a nagynyomású nátriumlámpák már csak 140 lm/w-t érhetnek el, és a nagy teljesítményű LED-ek fényhatékonysága meghaladta a 250 lm/w-t. Laboratóriumi körülmények között a LED-es lámpa elérte a 400lm/w-ot, és a LED színvisszaadási indexe (kb. 80) sokkal magasabb, mint a nagynyomású nátriumlámpaé (kb. 25).

Ugyanezen megvilágítás, a fehér fény a LED-es napelemes utcai fény hasznosabb a vezető vagy gyalogos azonosítani a célt, azaz a világítás hatása és kényelmét a LED utcai napenergia fény sokkal magasabb, mint a nagynyomású nátrium-fény.

Ezen túlmenően, a nagynyomású nátrium lámpa használ gömb alakú fénykibocsátó design, és a hatékonyság általában csak 70%. Solar utcai LED-es lámpák irányított fény, a legtöbb fény közvetlenül kivetített az úton, és a hatékonyság a teljes LED utcai lámpák elérheti több mint 90%.

Solar LED utcai kültéri fény is van egy nagyon fontos előnye, hogy nem okoz nehézfém-szennyezés, mint a nagynyomású nátrium lámpák csinálni, ami egy új típusú környezetbarát energiatakarékos fényforrás.